VEB2023 XIV. programajánló

VEB2023 XIV. programajánló

Ismét eltelt két hét a legutóbbi VEB programajánló óta. Augusztus 20-át ünnepeljük a Szent István napi programokon Veszprémben, Alsóörsön pedig a Metamorphosis Balatonensis összművészeti fesztiválon vehetünk részt a következő hetekben. De ez nem minden, sok egyéb érdekesnek ígérkező programot is felvonultatunk a cikkben. 

Továbbá – ahogy eddig is – ajánljuk a 2023 podcastot, a mobil alkalmazást és a frissen megjelent augusztusi programfüzetet. (PDF-ben itt találjátok)

Sofia Labropoulou

Sofia Labropoulou kanunvirtuóz egy estére sajátos hangzású mediterrán zenével tölti meg a Papírkutya Kultúrbisztrót!

A görög kanun játékos és zeneszerző a görög és mediterrán népzene, a klasszikus oszmán, a nyugati középkori, a kísérleti és a kortárs zene világát ötvözi. Szólistaként együttműködik neves zeneszerzőkkel, zenészekkel és zenekarokkal a világ minden tájáról, zenét komponál és világszerte kanun és görög népzenei mesterkurzusokat tart.

Augusztus 15-én a Papírkutyában.

 

Hallgass bele!

Balkán napok a Papírkutyában - Balkán:MOST bemelegítés

Három estén keresztül balkáni és mediterrán hangulat járja át a Papírkutyát! Sofia Labropolou augusztus 15-i fellépése után másnap csatlakozik hozzá a BudaPesme, akik szerdán és csütörtökön fognak zenélni.

Metamorphosis Balatonensis - összművészeti fesztivál

A közösségi alkotás folyamatában alakot öltő kövek, dallammá formálódó hangok, épületekké szerveződő vöröses sziklatömbök – az átlényegülő anyag titokzatos világába enged betekintést, igézően szép természeti környezetben az a rendezvénysorozat, melynek során bárki művésszé válhat Alsóörsön, az AMFI-ban.

A sorozat záróakkordjának szánt, hazai és külföldi alkotók részvételével megrendezett összművészeti fesztiválra 2023. augusztus 13-19. között kerül sor Alsóörsön az AMFI-ban. Az érdeklődők, amellett hogy előadásokon nyerhetnek bepillantást a zene-, a képző- és az építőművészet titkaiba és fortélyaiba, az előadó és a kurzusokat tartó hazai és nemzetközi művészek vezetésével ki is próbálhatják magukat szobrászként, zeneszerzőként, ének- vagy éppen építőművészként is.

A részvétel minden érdeklődő számára ingyenes és nyitott”

Augusztus 13-19 Alsóörs

GyárKert – KultúrPark

A szervezők egész nyáron át tartó fesztiválnak szánják a rendezvénysorozatot, amely május első hétvégéjén kezdődik Veszprém belvárosában, az egykori Balaton Bútorgyár területének rehabilitálásával kialakított modern, multifunkcionális helyszínen, a Gyárkert Kultúrparkban.

A helyszín május 5-étől a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként olyan nemzetközi világsztároknak ad otthont, mint a Kraftwerk, Iggy Pop, Paul Kalkbrenner, Paolo Nutini, Steve Aoki, vagy Papa Roach és Hollywood Undead.”

 
Forrás: https://www.facebook.com/GyarKert

Hiperkarma

A magyar alternatív pop/rockzene a reneszánszát éli a fiatalok körében, így senkinek sem kell bemutatni Bérczesi Robit és a Hiperkarmát. A Gyárkertben ingyenesen (regisztrálni kell csak) résztvehetsz a koncerten augusztus 16-án. [A FÉRŐHELYEK BETELTEK]

Hallgasd meg élőben augusztus 16-án, szerdán!

Charlie

“A zene mindenütt ugyanaz” – vallja Charlie, aki felejthetetlen slágereivel évtizedek óta kápráztatja el az igényes zene kedvelőit, és akinek koncertjeit a fiatalok is gyakran látogatják. Ha imádod a számait és az igazi fesztiválhangulatot, ha szeretnéd több ezer rajongóval együtt énekelni Charlie dalait, akkor találkozzunk augusztus 17-én a Gyárkertben! A rock, a jazz, a blues, a soul és a funky világában is otthonosan mozgó előadóművész fellépése kihagyhatatlan program!”

Na hagyd ki, legyél ott te is augusztus 17-én, csütörtökön!

forrás: Gyárkert (fotó: Vámosi Patrik, Pesthy Márton)

Balaton Piknik

2023-ban újabb helyszínen jelentkezik az idén 5 éves Balaton Piknik. A fesztivál ezúttal 1 napon át – augusztus 19-én – várja az elektronikus zene kedvelőit a veszprémi Gyárkertben, ahol Lee Burridge, GusGus, Michael Mayer, az Analog Balaton, Peter Makto, valamint a Secret Factory zenél majd.”

 Hallgasd meg augusztus 19-én, szerdán élőben!

Rúzsa Magdi

Az idei nyár a felejthetetlen élményekről szól Európa Kulturális Fővárosában. Egy olyan nagyszabású koncertre hívunk meg a Gyárkertbe, melyre már most hatalmas az érdeklődés, ugyanis a hazai zenei szcéna egyik legnépszerűbb előadója, Rúzsa Magdi varázsolja el a közönséget augusztus 20-án. A többszörös platinalemezes énekesnő nagyszínpados show-ján a jól ismert slágerek mellett felcsendülnek majd az új szerzeményei is.
A koncertre Veszprém város Szent István napi ünnepi programjai keretében kerül sor.”

 Hallgasd meg augusztus 20-án, vasárnap élőben!

Összhang

forrás: facebook.com/Gyarkert

Vegyetek részt szabadon, jegyvásárlás és regisztráció nélkül augusztus 24-től 26-ig.

Továbbá lesz még Best of Geszti és FISH!.

Jó szórakozást!

forrás: facebook.com/Gyarkert

Szent István napok  

Két hét múlva ismét jelentkezünk az aktuális programkínálattal! Addig is jó kulturálódás és kikapcsolódást kívánunk a teljes szerkesztőség nevében!

Ragyogj Veszprém!
Hajrá VEB2023!

Kiemelt kép forrása: MTI/Katona Tibor