VEB2023 XVI. programajánló

VEB2023 XVI. programajánló

Ismét eltelt két hét a legutóbbi VEB programajánló óta. 

A nyár véget ért, de nem úgy a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekt!

Aajánljuk a 2023 podcastot, a mobil alkalmazást és a frissen megjelent szeptemberi programfüzetet. (PDF-ben itt találjátok)

Brothers Moving - Papírkutya

Kezdjük is az ajánlót egy megszokott, könnyed zenés estével a Papírkutyában

Egy New York utcáin edződött dán zenekar érkezik három estére a Papírkutyába, akik (leginkább) akusztikus rockot játszanak a lehető legenergikusabb módon.

 

Az angol mellett néha dánul is dalra fakadó banda előszeretettel keveri a műfajokat, zenéjüket blues, funk, reggae, folk és korai rock and roll inspirálja.”

Hallgasd meg élőben szeptember 12-15 között este fél nyolctól a papírkutyában!

Veszprém Folk

Népzenei és néptánc találkozó és fesztivál, ahol nemzetünk értékeivel és hagyományaival innovatív és interaktív módon találkozhatsz.

 

Csík Zenekar, Háromszék Táncegyüttes, Góbé Zenekar, Szalóki Ági és Bognár Szilvia és més sokan mások! 4 helyszín, 4 színpad, 3 nap – a népzene, a világzene és a néptánc jeles napjai Veszprémben. 

 

Szeptember 15-től 17-ig

Alulbecsült és elfeledett értékek rejteznek a népi hagyományokban, népi művészetekben. Remek alkalom adódik most, hogy (újra) felfedezzük nemzeti kincseinket!

Újra elektronikus zenei workshop!

Vonzanak az elektronikus zenei műfajok, és kipróbálnád, milyen, hogyha te magad csinálod? A hétvégi bulikon kívül hétköznap is tanulnál a témában? Vagy egyszerűen csak kipróbálnál egy alternatív zenélési lehetőséget?”

Akkor ott a helyed az Elektronikus zenei workshopon szeptember 20-án. A helyszín pedig a Hangár.

A részvétel minden érdeklődő számára ingyenes de regisztrációhoz kötött

Szeptember 20-án délután 5 órakor a Hangárban

forrás: Facebook.com/veszprembalaton2023

JonnyGuy - Papírkutya

Tengerész, szörfös, zeneszerző és a maga ura – JonnyGuy egyenesen a Karib-szigetekről érkezik a Papírkutya színpadára!
JonnyGuy eredetileg a dél-afrikai Cape Townból származik. Állítása szerint apja kalóz volt, tőle örökölte a tengerek, a hajózás és a szabadság szeretét, amelynek köszönhetően végül a Karib-szigeteken kötött ki.
 
Itt kezdett zenélni, és alakította ki saját stílusát, ami valahol a trópusi indie és a reggae között mozog, de mindenképpen stresszes idegeket kisimító, laza és szívből jövő. “

Három napon keresztül a Papírkutyában!
Szeptember 19-21 este fél nyolc.

1x1

forrás: 1x1fesztival.hu

Két hét múlva ismét jelentkezünk az aktuális programkínálattal! Addig is jó kulturálódás és kikapcsolódást kívánunk a teljes szerkesztőség nevében!

Ragyogj Veszprém!
Hajrá VEB2023!

Kiemelt kép forrása: MTI/Vasvári Tamás