VEB2023 XV. programajánló

VEB2023 XV. programajánló

Ismét eltelt két hét a legutóbbi VEB programajánló óta. 

A nyár véget ért, de nem úgy a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekt! A gyárkertes szezon utolsó bulijai, a balkáni országok muzsikája és az iratai hőerőmű hűtőtornyai lesznek a reflektorfényben az elkövetkező két hétben.

Továbbá – ahogy eddig is – ajánljuk a 2023 podcastot, a mobil alkalmazást és a frissen megjelent szeptemberi programfüzetet. (PDF-ben itt találjátok)

Inota Festivál

A hazai underground zenei és vizuális szcéna összefogásával létrejött esemény célja, hogy megvalósuljon Magyarország legnagyobb olyan rendezvénye, amin nem csak előremutató zenei actek, de fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális alkotások is felsorakoznak.
 
Ahogyan a – ma már nem üzemelő, de máig lenyűgöző monumentalitású, három ikonikus hűtőtornyával messziről látható – Inotai hőerőmű többszáz embernek adott munkát a maga korában, úgy tölti meg az INOTA Fesztivál augusztus 31. és szeptember 3. között ezeket a tereket a legkülönfélébb impulzusokkal, mindenekelőtt olyan művészekre és előadókra fókuszálva, akik alkotásaikkal műfaji formákat forradalmasítanak, határokat tologatnak, gondolkodásra ösztönöznek, ötletek csíráit ültetik el a szemlélőben.” 

Augusztus 31-től Szeptember 3-ig Inotán

forrás: Facebook.com/inotafestival

Lefogadom, ennél különlegesebb helyen még nem buliztál!

Seba Safe

Az előadó Írországból érkezik Veszprémbe, és lenyűgöző dalait három estén át hallgathatjuk a Papírkutyában.

Seba Safe valójában Micheal D’Alton dalszerző alteregója, aki egy sor jól fogadott kislemezzel gyorsan letette névjegyét az ír zenei életben, hogy ma már határokon átlépve növelje rajongótáborát.

Augusztus 29-től 31-ig a Papírkutyában.

 

Hallgass bele!

BALKAN:MOST

Fedezd fel az ezerarcú Balkánt a zenén keresztül egy szabadtéri ingyenes fesztiválon, Veszprém festői helyszínein!

A BALKAN:MOST egy ingyenes fesztiválon a térség 9 országának fiatal tehetségeit és nagy neveit hozza el 30 koncerten, 3 szabadtéri színpadon, 3 napon át, Veszprém festői belvárosába.

 Ha nem hallgattál még baklavát, nem buliztál pogány folkra, beindít a bolgár polifónia vagy ugrálnál egy kis gipsy hop-ra, ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget, ami eddig soha nem látott seregszemlét ad a térség friss tehetségeiből.”

A részvétel ingyenes!

Újra elektronikus zenei workshop!

Vonzanak az elektronikus zenei műfajok, és kipróbálnád, milyen, hogyha te magad csinálod? A hétvégi bulikon kívül hétköznap is tanulnál a témában? Vagy egyszerűen csak kipróbálnál egy alternatív zenélési lehetőséget?”

Akkor ott a helyed az Elektronikus zenei workshopon szeptember 6-án. A helyszín pedig a Hangár.

A részvétel minden érdeklődő számára ingyenes de regisztrációhoz kötött

Szeptember 6-án délután 5 órakor a Hangárban

GyárKert – KultúrPark

A szervezők egész nyáron át tartó fesztiválnak szánják a rendezvénysorozatot, amely május első hétvégéjén kezdődik Veszprém belvárosában, az egykori Balaton Bútorgyár területének rehabilitálásával kialakított modern, multifunkcionális helyszínen, a Gyárkert Kultúrparkban.

A helyszín május 5-étől a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként olyan nemzetközi világsztároknak ad otthont, mint a Kraftwerk, Iggy Pop, Paul Kalkbrenner, Paolo Nutini, Steve Aoki, vagy Papa Roach és Hollywood Undead.”

 

A Gyárkert utolsó heti lineupja! Ne maradjatok le a szezon utolsó koncertjeiről! Beton.Hofi, Azahriah, Majka és még mások.

Forrás: https://www.facebook.com/GyarKert

Franz Ferdinand

A több, mint 20 éve alakult glasgow-i indie rock banda az elmúlt hetekben Európában turnézott, augusztus végén pedig Veszprémbe érkezik, hogy a város legújabb, 5000 fős rendezvényhelyszínén egy igazán őrületes bulival zárja a nyarat. Nagyszínpados koncertjére a fülbemászó és izgalmas számairól is ismert zenekar olyan slágerekkel készül, mint a Take Me Out, a Do You Want To, a The Walk Away, a Ulysses, és az Outsiders.”

Hallgasd meg élőben augusztus 29-én, kedden!

Carson Coma és Csaknekedkislány

A hattagú formáció nyár végi bulija kihagyhatatlan program, és reméljük, hogy együtt éljük majd át Magyarország egyik legfelkapottabb fiatal rockzenekarának koncertjét.
A Carson Coma mellett a csaknekedkislányt is láthatjátok és hallhatjátok a Gyárkertben.”

Na hagyd ki! Legyél ott te is augusztus 30-án, szerdán!

forrás: Gyárkert (fotó: Vámosi Patrik, Pesthy Márton)

Majka

Majka a hazai könnyűzenei élet meghatározó alakja, számos sikeres dal és album fűződik a nevéhez, szabadtéri szórakozóhelyeket, stadionokat tölt meg, fesztiválok headlinere. Ahogy ő fogalmaz: fontos, hogy aki eljön a bulijaikra, az jól érezze magát az első perctől az utolsóig. Nem lesz ez másképp a Gyárkertben sem.”

 Hallgasd meg augusztus 31-én, csütörtökön élőben!

Azahriah

Azahriát talán senkinek sem kell bemutatni. Így nem meglepő hogy a tele Papp László Sportaréna után, most sajnos az összes gyárkertes jegy is sold out.

Beton.Hofi

“A focival eltűnt az életemből egy nagy adag szenvedély. Kellett valami a helyére. Ez lett a rap.” – fogalmaz Schwarcz Ádám, azaz Beton.Hofi, aki rövid idő alatt robbant be a hazai köztudatba, igazi sikersztori az övé. Egy rendkívül erős debütáló anyag után a színpadokat is meghódította és biztosak vagyunk benne, hogy a veszprémi Gyárkert közönsége is alig várja, hogy élőben találkozzon az elmúlt évek egyik legizgalmasabb előadójával.”

 

A Gyárkert idei utolsó eseménye szeptember 2-án, szombaton. Legyetek ott ti is!

Jó szórakozást!

forrás: facebook.com/Gyarkert

Két hét múlva ismét jelentkezünk az aktuális programkínálattal! Addig is jó kulturálódás és kikapcsolódást kívánunk a teljes szerkesztőség nevében!

Ragyogj Veszprém!
Hajrá VEB2023!

Kiemelt kép forrása: MTI/Katona Tibor