VEB2023 XIII. programajánló

VEB2023 XIII. programajánló

Ismét eltelt két hét a legutóbbi VEB programajánló óta, ezt leginkább az Utcazenén és a Művészetek Völgyén tölthettük. Az elkövetkezőkben pedig a Szentgyörgyváron megrendezésre kerülő Margófeszten  

Továbbá – ahogy eddig is – ajánljuk a 2023 podcastot, a mobil alkalmazást és a frissen megjelent augusztusi programfüzetet. (PDF-ben itt találjátok)

Patrick James

Patrick James őszinte dalszerző, veleszületett érzékkel a lágy akusztikához, a felkavaró harmóniákhoz és a szívbe karmoló dalszövegekhez – minderről három estén is megbizonyosodhatunk a Papírkutyában!

Augusztus 1-től 3-ig este fél nyolckor a Papírkutyában.

 

Hallgass bele!

16. Révfülöp Blues Feszt

3 napon át szól a blues Révfülöpön, immár 16. alkalommal. A műfaj kedvelőinek bátran merem ajánlani, az összes koncert szabadon látogatható.

Augusztus 2-5. Révfülöpi szabadtéri színpad

forrás: facebook.com/VeszpremBalaton2023

GyárKert – KultúrPark

A szervezők egész nyáron át tartó fesztiválnak szánják a rendezvénysorozatot, amely május első hétvégéjén kezdődik Veszprém belvárosában, az egykori Balaton Bútorgyár területének rehabilitálásával kialakított modern, multifunkcionális helyszínen, a Gyárkert Kultúrparkban.

A helyszín május 5-étől a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként olyan nemzetközi világsztároknak ad otthont, mint a Kraftwerk, Iggy Pop, Paul Kalkbrenner, Paolo Nutini, Steve Aoki, vagy Papa Roach és Hollywood Undead.”

 
Forrás: https://www.facebook.com/GyarKert

Pál utcai fiúk

Nincs olyan házibuli élményünk, ahol ne üvöltöttük volna együtt, hogy „A fiúk a lányokkal táncolnak reggelig (…)”. A 80-as évek underground zenei életének egyik meghatározó együttese évtizedek óta kísér minket zenei utunkon. Az idén 40 éves zenekar most a Gyárkertben koncertezik, és az időtlen klasszikusok mellett új számokkal is készülnek. Nagyon várjuk őket és nagyon várunk titeket is!”

Hallgasd meg élőben augusztus 3-án, csütörtökön!

NECC Party

Ez nem a szívből jövő retro, hanem a NECC, ahol mérnöki pontossággal válogatnak a téma szakértői a kilencvenes évek és a kétezres évek zenei szemeteséből, hogy együtt táncolhassunk a penge élén.”

Na hagyd ki, legyél ott te is augusztus 4-én, pénteken!

forrás: Gyárkert (fotó: Vámosi Patrik, Pesthy Márton)

Margaret Island

Augusztus 5-én a jövőre 10 éves évfordulóját ünneplő Margaret Island legnagyobb slágerekeit énekeljük együtt Veszprémben! Az egyik legnépszerűbb hazai zenekar, a Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf alapította Margaret Island népszerűsége, pozitív életszemlélete és őszintesége megkérdőjelezhetetlen, nem véletlenül visszatérő fellépői a legnagyobb hazai fesztiváloknak, és nem véletlenül hatalmas az érdeklődés Gyárkertes koncertjükre sem.”

 Hallgasd meg augusztus 5-én, szombaton élőben!

Kraftwerk

A legendás Kraftwerk bejelentette 2023-as turnédátumait, és van egy óriási hírünk: idén nyáron Európa Kulturális Fővárosában is koncerteznek! Autobahn, Computerwelt, Das Modell, Die Roboter, Taschenrechner, Nummern – csak néhány szám, amit együtt hallgathatunk meg ezen az exkluzív estén a veszprémi Gyárkertben. Az elektronikus zene Grammy-díjas úttörőit beskatulyázni lehetetlen, de egy biztos, jelentős nemzetközi hatást gyakoroltak zenei műfajok egész sorára, az electro-tól a Technón és a szintipopon át a hip-hopig.”

 Hallgasd meg augusztus 9-én, szerdán élőben!

Krúbi

Ünnepeld Krúbival a Maja időszámítás kezdetét a Gyárkertben!

Hallgassátok meg élőben augusztus 11-én, pénteken!

forrás: facebook.com/azigazikrubi

Jó szórakozást!

Margófeszt – Szentgyörgyvár

Olvasni kell! – ez a Margó alapvető üzenete a kezdetektől.  

Olvasni kell, ahhoz, hogy jobban értsük, ami bennünk, körülöttünk zajlik, hogy aktív, kíváncsi és értő résztvevői, alakítói lehessünk a környezetünknek. 

2011-ben indítottuk útjára a Margó Irodalmi Fesztivált, mert olyan irodalmi eseményt szerettünk volna szervezni, ami beszélgetésekkel, könyvbemutatókon keresztül mutat új nézőpontokat az embereket foglalkoztató kérdésekhez, és egyben közelebb hozza a szerzőket és olvasóhoz, az olvasást a hétköznapokhoz. Azóta tavasszal, nyáron és ősszel is Margózunk, mindig más hangsúllyal és hangulatban, de azonos célok és értékek mentén. Tavasszal könyvekkel, beszélgetésekkel és zenével töltjük meg a Kristályt a Margitszigeten, nyáron, a Margófeszten a Balaton környékére költözünk fesztiválozni egy apró zalai faluba, Szentgyörgyvárra, ősszel pedig ismét a friss megjelenések és a külföldi szerzők felé fordítjuk a figyelmünket a Nemzeti Táncszínházban, a Millenárison. “

  

Augusztus 10. és 12. között Beck Zoli és Grecsó Krisztián, Analóg Balaton, Glsch, Bérczesi Robi és még sokan mások Szentgyörgyváron, legyél ott te is!

Két hét múlva ismét jelentkezünk az aktuális programkínálattal! Addig is jó kulturálódás és kikapcsolódást kívánunk a teljes szerkesztőség nevében!

Ragyogj Veszprém!
Hajrá VEB2023!

Kiemelt kép forrása: MTI/Katona Tibor