VEB2023 XII. programajánló

VEB2023 XII. programajánló

Ismét eltelt két hét a legutóbbi VEB programajánló óta. A Rozé Rizlingen és a VeszprémFeszten éreztük jól magunkat és számos Gyárkert koncerten bulizhattunk. A programok tekintetében továbbra sincs megállás, Utcazene, Művészetek völgye és még sok más.

Továbbá – ahogy eddig is – ajánljuk a 2023 podcastot, a mobil alkalmazást és a júliusi programfüzetet. (PDF-ben itt találjátok)

Giorgio & Barni (Carson Coma akusztik)

forrás: facebook.com/VeszpremBalaton2023

“Csökkentett létszám, de semennyivel sem kevesebb rock! Carson Coma Akusztik Giorgoval és Barnival a Papírkutyában.”

Július 25-én este nyolckor a Papírkutyában.

 

Hallgass bele!

Papírkutya - Josh Okeefe

Következő héten szintén egy külföldi előadó zenél 3 estén át a Papírkutyában.

Autentikus népi hagyományoktól recsegő hangjától bármikor egy angol pubban képzeljük magunkat, nyers, erős dalszövegei Bob Dylant idézik, de ha az elmesélt-énekelt történet úgy kívánja, akkor Mr Beanné változik.

Július 4-től július 6-ig este fél nyolckor a Papírkutyában.

 

Hallgass bele!

GyárKert – KultúrPark

A szervezők egész nyáron át tartó fesztiválnak szánják a rendezvénysorozatot, amely május első hétvégéjén kezdődik Veszprém belvárosában, az egykori Balaton Bútorgyár területének rehabilitálásával kialakított modern, multifunkcionális helyszínen, a Gyárkert Kultúrparkban.

A helyszín május 5-étől a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként olyan nemzetközi világsztároknak ad otthont, mint a Kraftwerk, Iggy Pop, Paul Kalkbrenner, Paolo Nutini, Steve Aoki, vagy Papa Roach és Hollywood Undead.

 
Forrás: https://www.facebook.com/GyarKert

Steve Aoki

Steve Aoki producer és DJ az elmúlt években a legnagyobb sztárokkal dolgozott együtt, a DJ Mag Top 100-as szavazásán nem egyszer szerepelt a top 10-es mezőnyben, nyert a Billboard Music és DJ Awards-on, de a száraz adatokon túl ő az, aki rendre a legjobb bulikat hozza a fesztiválokra; a DJ pultban énekel, táncol, és közönségével folyamatosan kommunikál. Aoki elképesztő energiája és egy tökéletes buli vár a Gyárkertben!

Hallgasd meg élőben július 22-én!

Carl Craig

A legendás Carl Craig üdvözli a techno szerelmeseit! Az elektronikus zenei ikon és Grammy-díjra jelölt zeneszerző/producer olyan előadóknak és zenekaroknak készített már remixet, mint a Depeche Mode, a Deee-Lite vagy Tori Amos. Ő a detroiti techno művészek második hullámának vezető alakja és úttörője, akivel idén nyáron a Gyárkertben is találkozhatunk! „Arra vágyom, hogy a munkám szimbolizálja az utazásaim során, DJ-ként szerzett tapasztalataimat” – meséli Craig, akire a legnagyobb hatással a Kraftwerk, Jeff Mills és Prince zenéje volt.

 

Hallgasd meg július 28-án, pénteken élőben!

Forrás: Gyárkert

Road

Rock n’ Road Európa Kulturális Fővárosában! Szenvedély, benzingőz, torzított gitárhangzás, erős ritmusok, rock n’ roll életérzés, és persze színtiszta pozitív energia vár mindenkire július 29-én a Gyárkert színpadán! Veszprém szívében ugyanis ezen az estén a hazai rockélet egyik legaktívabb formációja, a Road zenél.

 Hallgasd meg július 29-én, szombaton élőben!

Iggy Pop

Iggy Pop nemsokára élőben is megmutatja, mivel érdemelte ki „a punk keresztapja” becenevet. Iggy Pop egy legenda, akit élőben is látni kell! Nem véletlenül szerepel a Rolling Stone magazin minden idők legnagyobb énekeseit felsorakoztató listáján, szuggesztív színpadi jelenléte, elképesztő energiája a mai napig tömegeket mozgat meg. 2023-as turnéjának egyik állomása pedig Európa kulturális fővárosa, Veszprém lesz, ahol a Gyárkertben találkozhatunk vele és zenekarával.

Hallgassátok meg élőben július 30-án, vasárnap!

Jó szórakozást!

Utcazene

A Veszprémi Utcazene Fesztivál immár 24. alkalommal bizonyítja, hogy mindent lehet, csak akarni kell: egy alvó városban is lehet úgy fesztivált rendezni, hogy az egész város egy emberként örül annak, hogy felébresztették.
1999-ben néhány vagány veszprémi fiatal álmodta meg, hogy felébreszti alvó városát és egy egészen unikális dolgot fog véghez vinni: Veszprémet négy napra fesztiválvárossá változtatja. És azóta Veszprémben mindennapos, hogy az emberek önfeledten táncolnak, esznek, isznak, szórakoznak, ölelkeznek, és boldogan hömpölyögnek köztereken. És ennél kevés felemelőbb dolog van. Aki szeret élni, az július végén Veszprémbe látogat.

 
forrás: facebook.com/utcazene

Két hét múlva ismét jelentkezünk az aktuális programkínálattal! Addig is jó kulturálódás és kikapcsolódást kívánunk a teljes szerkesztőség nevében!

Ragyogj Veszprém!
Hajrá VEB2023!

Kiemelt kép forrása: MTI /Vasvári Tamás