VEB2023 III. programajánló

VEB2023 III. programajánló

A múlt heti Holtszezon után első pillantásra úgy tűnhet, hogy valós holtszezon köszönt ránk egy időre. Azonban még így is találhatunk néhány érdekesnek ígérkező eseményt amire érdemes pár pillantást vetni, esetleg élőben is. Minden megtalálható, mint mindig a VeszprémBalaton2023 weboldalon, illetve a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 (VEB) Facebook oldalán. Ahogy tavaszodik úgy lesz egyre több program is, melyek közül sok már szabadtéri lesz, az egész Balaton körül.

A márciusi-áprilisi programfüzetből kiragadott kép remekül szemlélteti, milyen sok helyszínen nyílik lehetőségünk bekapcsolódni az eseménysorozatba.

Programok

Március 6-án este 7 órától a Papírkutyában szórakoztatja a közönséget a JazzDívák előadássorozat első szereplője, a Nagy Emma Quintett. Az idén ötödik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat. A rengeteg hazai koncert mellett versenyek és fesztivál fellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban és Szlovákiában.”

LINK AZ ESEMÉNYHEZ

Hallgass bele!

Március 7-én, 8-án és 9-én, azaz másnap, harmadnap és még negyednap is ugyanakkor és ugyanott élvezheti a közönség a GeeJay nevezetű formáció zenéjét. Azaz este 7-től a Papírkutyában kedden, szerdán és csütörtökön. “Gee és Jay egészen egyedi módon keveri a soul-t és a jazz-t, majd önti hozzá a hip-hop ütemeket.“

LINK AZ ESEMÉNYHEZ

Hallgass bele!

Nem megyünk messzire, a Papírkutyában március 13-án a Vokális Jazz hétfők második felvonása kerül megrendezésre, ezúttal Hajdu Klára Quartet feat. Borbély Mihály muzsikál.

“Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. A MagyarJazz szerkesztői és a Jazzma.hu olvasói 2021-ben is az év énekesnőjének választották. Fellépett már Európa és USA számos nagyvárosának klubjaiban és fesztiváljain. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű kétszeres Fonogram-díjas és aranylemezes Balázs Elemér Grouppal.”

LINK AZ ESEMÉNYHEZ

Hallgass bele!

Az előző héthez hasonlóan a Jazz hétfőt követő három napon is egy angol zenész művészetét élvezhetjük. Ezúttal Daniel Docherty zenél.

Tehát március 14-én, 15-én és 16-án este 7 órától a Papírkutyában:

“A Glasgow-ból érkező Daniel Docherty-t régi ismerősként üdvözölhetjük Veszprémben, hiszen már többször is fellépett az Utcazene Fesztiválon.

Ugyan már kész bármekkora méretű tömegnek játszani, még mindig az utcazenélés a kedvence. A legkényelmesebb, a legszabadabb és a legélvezetesebb mód számára, hogy kipróbálja új dalait, nem véletlen, hogy az egyik sikerszámához (Hold Me) is egy budapesti  bóklászás-zenélés során forgott a videóklip“

LINK AZ ESEMÉNYHEZ

Hallgass bele!

Állandó kiállítás – Vass Cipőtár

A klasszikus öltözködés berkein belül a Vass Shoes márkanév egyet jelent a magas minőséggel. Ez a magyar márka talán az egyetlen, amely ilyen körökben világhírű. A gondosan, kézzel készített cipőkről tudhatunk meg többet a Vass Cipőtár kiállításon. Ha valakit érdekel a klasszikus öltözködés, és szeretne elmerülni a lábbelik világában, akkor itt talál több infót. Szerencsére a klasszikus öltözködés a reneszánszát éli manapság a fiatalok között is. Néhányan a lázadást úgy értelmezik, hogy nem az éppen aktuális divatnak megfelelően öltözködnek, hanem klasszikus, az örökérvényű stílust megjelenítő ruhákat hordanak.

Két hét múlva ismét jelentkezünk az aktuális programkínálattal! Addig is jó kulturálódás és kikapcsolódást kívánunk a teljes szerkesztőség nevében!

Ragyogj Veszprém, ragyogjatok ti is!
Hajrá VEB2023!

Kiemelt kép forrása: MTI/Vasvári Tamás