Újra személyesen rendezik meg az Educatio kiállítást

Újra személyesen rendezik meg az Educatio kiállítást

Idén ismét személyesen rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A rendezvényen az érdeklődők egy helyen megismerkedhetnek meg közel 100 hazai és külföldi felsőoktatási intézménnyel, nyelviskolával, szak- és duális képzésekkel, illetve a legújabb oktatási fejlesztésekkel!

A tavalyi rendhagyó online módot követően idén már személyesen, 3 napon keresztül várja az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a középiskolás diákokat, felsőoktatási hallgatókat, valamint szülőket.

Az eseményen a látogatók választ kaphatnak a felsőoktatással kapcsolatos kérdéseikre. A beszélgetések és az előadások során főként hallgatók, helyenként oktatók adják át a legfontosabb tudnivalókat a képzésekről, szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, és a tanulmányokat követő jövőképről is.

A kiállítást 2022. január 13. és 15. között rendezik Budapesten: csütörtökön, pénteken és szombaton ugyanazokkal a kiállítókkal. Az esemény érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható, valamint a rendezvény területén kötelező a maszk használata. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet https://www.educatioexpo.hu/regisztracio  lehet megtenni.

A résztvevőknek lehetőségük lesz a napok mellett, a délelőtti és a délutáni etapok közül is választani. A középiskolás tanulók igényelhetnek igazolást is.

A rendezvény során kiállított igazolást az iskolák kötelesek elfogadni, és ennek következményeként a tanulók mulasztását igazoltnak tekinteni. Erről határoz a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. § (2) e) pontja, amely kimondja, hogy

 

“az általános iskola 7-8. évfolyamos, valamint a középfokú iskola 10-12. évfolyamos tanulója – tanítási évenként legfeljebb két alkalommal – pályaválasztási célú rendezvényen vesz részt vagy pályaválasztási céllal marad távol, feltéve, ha a részvételt a szervező intézmény által kiállított igazolással igazolja.”

– 20/2012. (VIII. 31.) EMMI 51. § (2) e) pont

Az eseménnyel kapcsolatos további információ az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás hivatalos oldalán, itt található.


Kiemelt kép forrása: educatioexpo.hu / Archív felvétel