Új pályázati lehetőséget hirdet meg a Visegrádi Alap

Új pályázati lehetőséget hirdet meg a Visegrádi Alap

Nemzetközi Visegrádi Alap - International Visegrad Fund

A Nemzetközi Visegrádi Alap nemzetközi donorszervezet, melynek feladata, a Visegrádi Csoportot alkotó országok – Magyarország, Lengyelország, Cseh Köztársaság és Szlovákia – közötti szorosabb együttműködés elősegítése. Az Alap fő célja, hogy erősítse a kapcsolatot a V4 országok intézményei és lakosai között. Minket most leginkább azon pályázati lehetőségek, illetve támogatások érdekelnek amik a diákok, illetve az ifjúság ügyét szolgálják.

Pont egy ilyen program a V4 Gen Mini-Grants, melyre hamarosan pályázni is lehet. 

V4 Gen Mini-Grants

A V4 Gen Mini-Grants program a 12-30 év közötti fiatalok rövid távú, határokon átívelő mobilitását támogatja a visegrádi együttműködés térségen belül, amelyre bármely fiatalokkal foglalkozó szervezet nyújthat be pályázatot, úgy mint iskolák, szabadidős klubok, sportegyesületek, ifjúsággal foglalkozó egyesületek, stb…

Akár 10 000 € összegű támogatásban is részesülhet a pályázó szervezet a régióban megvalósuló közös ifjúsági tevékenységeikre.

A támogatás alapfeltétele, hogy legalább 2 szervezet vegyen részt a pályázatban különböző V4-es országokból, és legalább egy közös találkozót szervezzenek az érintett célcsoportok számára. A program fő gondolata a tapasztalatcsere és az új ismeretek átadása, a kortársak és más országok kultúrájának megismerése, közös kreatív, oktatási vagy sporttevékenységek szervezése. A projekt bármilyen témát érinthet, amely a fiatalokat jelenleg foglalkoztatja.

A pályázatok benyújtásának határideje 2023. július 15. (12:00).

Az előzetes projektjavaslatokat 2023. június 1. és 2023. június 30. között szükséges benyújtani a My Visegrad online felületen keresztül.

A program alapvető szabályai, feltételei és célkitűzései a Visegrádi Alap hivatalos honlapján találhatóak.

Reméljük minél többen tudtok élni ezzel a lehetőséggel. Ahhoz, hogy minél több fiatalhoz eljusson ez a lehetőség, továbbítsátok azon ismerőseiteknek, akiknek szerintetek hasznos lehet!

Hajrá V4-es Fiatalok! 

Kiemelt kép forrása: unsplash.com