További 30 napra marad a digitális oktatás

A kormány 30 nappal meghosszabbítja a hatályos korlátozó intézkedéseket – jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón. A döntés értelmében valamennyi középiskolai osztály esetében marad a digitális oktatás.

A mai döntés következményeként a korábbi reményekkel ellentétben mégsem térhetnek vissza a végzős évfolyamok az iskolákba, ahogyan az lehetséges opcióként korábban felmerült. Erről bővebben itt lehet olvasni.

A döntés technikai megvalósítása a kormány lejáró felhatalmazása miatt úgy fog kinézni, hogy az intézkedéseket a kormány először saját hatáskörben február 8-ig hosszabbítja meg. Ez után azonban a korlátozások további meghosszabbításához az Országgyűlés újabb 90 napos felhatalmazására lesz szükség.

A mostani döntést várhatóan a hónap végén, március 1-je előtt fogják felülvizsgálni.

Kiemelt kép forrása: MTI / Balázs Attila

Szerző:

Bangha Benjámin

Bangha Benjámin 2018 szeptembere óta a győri Városi Diákfórum tagja, 2020 októbere óta pedig a Győr 750 jubileumi projekt lebonyolításáért felelős elnökségi biztosa. 2020. október 22-től pedig az iskolai diákönkormányzat munkáját is segíti. 2018 tavaszától aktívan részt vesz helyi, jótékonysági sportesemények sikeres levezénylésében. Bangha Benjámin bejegyzései