Sikerrel lezajlottak a felvételi vizsgák

Sikerrel lezajlottak a felvételi vizsgák

Sikerrel lezajlottak a felvételi vizsgák. A tegnapi napon több mint 70 ezer hatodikos és nyolcadik osztályos diák írta meg a középiskolai felvételit. Ezen vizsgák sikere alapján kerülnek be a tanulók a középiskolába.

A középiskolai felvételi eljárásba a központi írásbelin túl, a diákok hozott jegyei is beleszámítanak. A tanulóknak a vizsga során kettő feladatsort kellett kitölteniük, amelyekben matematikából és magyar nyelvből kellett számot adniuk tudásukból. Mindkét feladatsorra összesen 45-45 perc állt rendelkezésükre. Természetesen a valamilyen fogyatékossággal rendelkező tanulók azonban ezen időnél tovább is írhatták a feladatsorokat. 

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a HírTV Napi Aktuális műsorában a felvételi előtt pár nappal úgy nyilatkozott, hogy

“Felkészültünk a felvételinek a lebonyolítására.”

A tapasztalatok szerint pedig a már korábban bevált módszerekkel valóban biztonságban sikerült megszervezni az eseményt. A szabályok szerint legfeljebb 10 diák tartózkodhatott egyszerre egy tanteremben, és kötelezően be kellett tartani az iskolákban amúgy is érvényes járványügyi szabályokat. A szigorú intézkedések lehetővé tették, hogy a közel 15.000 hatodik osztályos diák, továbbá az 58.000 nyolcadikos osztályos diák biztonságban adhattak számot tudásukról. A biztonságot azonban tovább növelte, hogy a résztvevő nyolcadikosok fele már megkapta a koronavírus elleni védőoltását.

A felvételi számokban:

0
helyszín
0
felvételiző

Kiemelt kép: unsplash.com