Programajánló március 15-re

Programajánló március 15-re

Az európai forradalmi hullám elérte Magyarországot is, így 1848. március 15-én kitört a forradalom.  A forradalom célja volt Magyarország függetlenítése a Habsburg uralom alól, és az alkotmányosság megteremtése. Március 15. napjainkig az egyik legemlékezetesebb nemzeti ünnepnapunk. Összegyűjtöttük a programokat.

Hova érdemes ilyenkor kulturális programot szervezni?

Ha kedveled a múzeumokat és szívesen nézelődsz, akkor kiváló program akár a családdal akár a barátokkal. Március 15-én ugyan is szinte az összes múzeum ingyen látogatható.

Köztük:

Budapesten milyen programok várhatóak?

2023.03.15-én 9 órakor Magyarország Lobogójának ünnepélyes felvonását tekinthetik meg a fővárosba látogatók, 9 óra 20 perckor pedig egy Ünnepélyes Huszármenet indul a Nemzeti Múzeum felé. Ezek után pedig a Múzeumkertben lesz egy díszünnepség.

Hagyományőrzés és emlékezés?

Remek hely lehet a kirándulni vágyóknak a Várkert Bazár és a Budavári Palotanegyed, ahol a nemzeti ünnep alkalmából számos programmal várják a látogatókat. A legtöbb ingyenes program, de van, ami előzetes regisztrációhoz kötött. Remek lehetőség ez a kisgyermekes családoknak is, de szintúgy az idősebb korosztálynak is.

Hova érdemes ilyenkor kirándulni?

Az ország turisztikai látványosságai közül nehéz kiemelni párat, de ha kirándulásról van szó, akkor az egyik legjobb hely lehet a Katalinpusztai kirándulóközpont, Gyadai tanősvény, Drégely vára, Visegrád, Nógrádi vár, Prónay-kilátó akár a Balaton környéke, vagy akár a Pannonhalmi Főapátság is.

„Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!”

Kiemelt kép forrása: Diáktájékoztatás/Stekler Bendegúz