Mondjunk együtt köszönetet a tanároknak!

Mondjunk együtt köszönetet a tanároknak!

Dr. Aáry-Tamás Lajos az oktatási jogok biztosa, és dr. Schrankó Péter az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezető igazgatója közös levélben fordultak a diáksághoz azzal a kéréssel, hogy segítsenek abban, hogyan tudnák megköszönni a tanárok áldozatos munkáját a 2020-as évben.

Levelükben írták, a 2020-as év

“példa nélküli esztendeje a világ oktatástörténetének”,

ugyanis ilyen mértékű iskolabezárásra talán csak a világháborúk idején volt példa. Mint írták, korábban próbálkoztak már azzal, hogy különböző digitális technológiák bevezetésével segítsék a tanulást, de teljes átállásra senki sem számított.

Kifejtették, az első időszak mindenhol a különféle próbálkozásokról szólt, a tanévet valahogy folytatni kellett. Ez időszak alatt gyakran lehettek a diákok tanúi kisebb nagyobb sikereknek, kudarcoknak, de ha a 2020-as évet összegezni kell

“mégis joggal érezhetjük úgy, hogy sikerült megoldani a feladatot, a tanárok jól vizsgáztak”.

 

A levélben szerepel, hogy most zajlik a tapasztalatok összegzése, a jó gyakorlatok feljegyzése. Az utóbbi év megpróbáltatásai során sokat tanulhattak egymástól az oktatás szereplői, mint fogalmaztak

“generációk dolgoznak ma is együtt azért, hogy sikeresek lehessenek a diákok.”.

A szerzők a levél végén fordulnak a diáksághoz, amiben arra kérik őket, hogyan mondanának a tanároknak köszönetet, dicséretet az elmúlt év áldozatos munkájukért. Mint írják, tisztelettel számítanak mindenki véleményére, ötleteire.

“Őszintén reméljük, hogy Karácsony előtt közösen fogalmazhatunk meg országos dicséretet a magyarországi tanároknak.”

A diákok ötleteit, válaszait a https://www.otpfayalapitvany.hu/web/egykedvesgondolat oldalon található kérdőív segítségével tudják megosztani.

Kiemelt kép forrása: canva.com