Megjelent az új hivatalos KRÉTA mobil app

Megjelent az új hivatalos KRÉTA mobil app

Early accessben (korai, még tesztelési fázisban) megjelent a KRÉTA e-ellenőrző új hivatalos mobil applikációja! Igazából nem egy, hanem két új alkalmazás jelent meg, hiszen ezúttal külön appokat hoztak létre a tanulóknak és szülőknek.

Az új alkalmazások várhatóan hamarosan végérvényesen lecserélik a jelenlegi KRÉTA e-ellenőrző mobil appot, amelyről túl sok jót nem is lehet mondani. Rossz minőségét jól tükrözik a felhasználói visszajelzések: a régi app a Google Play Store-on 1.1 csillagot kapott (ahol 1 a minimum és 5 a maximum). A legtöbb visszajelzés szerint az alkalmazás rendkívül lassú, nehezen kezelhető és csakis a legalapvetőbb funkciókkal rendelkezik.

Az értékelések szerint nagyon rosszul teljesítő KRÉTA e-ellenőrző helyettesítésére jelent meg tavaly az e-szivacs mobil alkalmazás, amely az új funkcióival és letisztultabb megjelenésével hamar elnyerte a diákok tetszését. Sajnos mint utólag kiderült az app csak úgy tudott hozzáférni a KRÉTA rendszer adataihoz, hogy magát az e-ellenőrző applikációnak álcázta, ezzel súlyosan megsértve a KRÉTA rendszer használati feltételeit. Válaszul az eKréta kijavította a sebezhetőséget, és az e-szivacs működése ellehetetlenült.

Új KRÉTA tanulóknak felépítése

Új KRÉTA mobil app tanulóknak főoldalának képe
KRÉTA Tanulóknak - Főoldal

Az új tanulói KRÉTA mobil app felépítésében teljesen megváltozott, sokkal könyebben átlátható lett. Ezenkívül kijavították a régi e-ellenőrző legnagyobb hibáját, a lassúságot. Az új app megnyitást követően azonnal megnyílik, és be is töltődik.

A főoldalon továbbra is az elmúlt időszak eseményeit láthatjuk, de immáron lényegesen jobb elrendezésben. Megszűnt a régi oldalról benyíló hamburger menü, helyette lent az app alján válthatunk oldalt (Főoldal, Órarend, Értékelések, Mulasztások, Továbbiak).

Órarend

Az órarend is jelentősen fejlődött, jobban átláthatóvá vált (immáron látható az óra kezdete és vége is). Nem kell többet arra várni, hogy a különböző napok külön-külön betöltődjenek, a napok között most már késleltetés nélkül tudunk váltani.

Egy órára kattintva láthatjuk, hogy átalakult az óra kinézete, könnyebbé vált a házi feladat rögzítése. A házi feladatokat az órarend menü pont alatt, a Feladatok tab-ra kattintva tudjuk megnézni. A késznek jelölt feladatok mellett megjelenik egy pipa.

Értékelések

Az értékelések oldalra navigálva láthatjuk, hogy az oldal teljesen átalakult. Immáron nem a jegyeket látjuk, hanem a különböző tantárgyakat, természetesen az átlaggal együtt. Ezzel sokkal jobban átláthatóvá váltak az átlagok, hiszen korábban külön ki kellett keresni az adott tantárgy fejlécét a sok jegy között, amiben szerepelt az átlag. Az új appban az osztályzatokat, az egyes tantárgyakra kattintva tudjuk megnézni. Ezenkívül látható az osztályátlag is, sőt egy grafikon is mutatja, hogyan változott a tantárgyi átlagunk a tanévben.

Mulasztások

A mulasztások oldal is rengeteget fejlődött, hiszen immáron végre az egyes napokat láthatjuk, nem pedig egyben az összes órát. Persze a nap mellett ki van írva, hogy az adott napon mennyit hiányoztunk, és a napra kattintva megjelennek az egyes órai mulasztások is.

Továbbiak

A továbbiak oldalon találhatunk további hasznos oldalakat mint például az üzeneteket, a feljegyzéseket, házi feladatokat, számonkéréseket, osztályfőnököket, faliújságot és a névjegyet.

Új KRÉTA mobil app tanulóknak jegyek oldal képe
KRÉTA Tanulóknak - Értékelések

Az üzenetek oldal is teljesen megújult, javult az elrendezés, és immáron az appon keresztül is tudunk levelet írni, vagy válaszolni egy meglévőre (nem muszáj a böngészőben megnyitni az e-ügyintézést).

Összefoglalva, az új tanulói KRÉTA mobil app összehasonlíthatatlan a régivel, kívülről belülről teljesen megújult, és izgatottan várjuk a további fejlesztéseket, hiszen ahogy említettük, még csak a korai, tesztelő fázisban van.

Új KRÉTA tanulóknak alkalmazás letöltése

Képek forrása: eKréta Informatikai Zrt. – hivatalos weboldal, KRÉTA Tanulóknak applikáció demo képek