Megalakult a Diáktájékoztatás Egyesület

Megalakult a Diáktájékoztatás Egyesület

Szeptember 17-én tartotta alakuló ülését az Országos Diáktájékoztatás Egyesület (ODE). A főként az Diáktájékoztatás.hu szerkesztőségének tagjaiból megalakuló egyesület a jövőben új működési keretet biztosít majd a hírportálnak.

Budapesten, az Európai Ifjúsági Központban gyűlt össze szombaton az a tizenegy fő, kik az alakuló ülés megtartásával közösen megalapították az új, Országos Diáktájékoztatás Egyesületet. Az egyesület tagjai a Diáktájékoztatás.hu szerkesztői, valamint további diákok. A helyszínt a Nemzeti Ifjúsági Tanács biztosította.

Az újonnan megalakult egyesület fő célja biztosítani a Diáktájékoztatás.hu weboldal működési alapját, valamint az annak továbbfejlesztésének anyagi kereteit. Az egyesületté válás a jövőben lehetővé teszi majd, hogy a csapat hazai és Európai Uniós forrásokra pályázhasson, valamint, hogy adományokat fogadjon.

Az új anyagi forrásokból pedig továbbfejlődhet az oldal, hiszen lehetővé teszi majd, hogy a szerkesztőség professzionális szoftvereket és eszközöket szerezhessen be, továbbá hogy még több diákközéleti eseményről tudósíthasson. Mindezen újítások hozzájárulnak majd ahhoz, hogy még továbbnőjön a tartalom színvonala és mennyisége, valamint maga az oldal elérése is.

Ennek megfelelően az ülésen szó esett a Diáktájékoztatás.hu szerkesztőségének rövid, és hosszú távú terveire is. Ezek közül több a következő napokban és hetekben kerül majd megvalósításra, mint a hírportál arculati frissítése, valamint egy új kulturális rovat létrehozása.

Az ülésen továbbá bejelentésre került, hogy a Diáktájékoztatás.hu hírportál nem csak megjelenésében, és rovataiban újul meg, hanem személyi állományában és szervezeti felépítésében is.

Ennek részeként Hutter Róbert, az oldal társalapítója és korábbi főszerkesztője bejelentette, hogy külföldi tanulmányai miatt nem fogja tudni tovább vállalni a szerkesztőség vezetését, így feladatkörét korábbi helyettese Boncsarovszky Péter veszi át. Az új főszerkesztő-helyettes Kelemen Anna lesz.

Boncsarovszky Péter új főszerkesztő, egyben az Országos Diáktájékoztatás Egyesület elnöke az alakuló ülés alkalmával elmondta, az egyesület megalapítása komoly előrelépést jelent a hírportálnak és a mögötte álló csapatnak. Kifejtette, a következő időszak az oldal szempontjából az új lehetőségek időszaka lesz, amelynek köszönhetően új magaslatokat érhet el az oldal minősége és népszerűsége.

Az Országos Diáktájékoztatás Egyesület elnöksége és a hírportál vezetősége

Fotók: Stekler Bendegúz