Középiskolásoknak hirdet felvételt az MCC

Középiskolásoknak hirdet felvételt az MCC

Középiskolásoknak hirdetett felvételt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja, ami már évek óta fontos szerepet tölt be a hazai és határon túli tehetséggondozásban. A most induló kurzusokra a diákok január 31-ig tudnak jelentkezni.

De mi is az az MCC?

A Mathias Corvinus Collegium az ország egyik legismertebb tehetséges fiatalokat segítő intézménye, amely leginkább közismereti tárgyakkal foglalkozik. Az intézmény immáron 15 éve szervez képzéseket az érdeklődő diákok részére, akiknek a száma idén meghaladja az 1400 főt.

A tervek szerint a programvezetők idén a képzési kínálatot tartalmában és kiterjedtségében is bővítenék. Ennek tükrében a programban résztvevő diákok számát legalább háromszorosára növelnék azzal a céllal, hogy minél többen vehessenek részt a kurzusokban. A bővítés részeként 2021 őszétől Budapesten kívül további 13 vidéki városban is elérhetővé fog válni a program.

Az intézmény hosszú távú tervei között azonban az is szerepel, hogy a helyszínek számát a jövőben 35-re növeljék.

Az MCC műhelyei egyébként 2013-tól Erdélyben is elérhetőek, ennek köszönhetően pedig már több mint 350 erdélyi magyar tanuló is bővítheti tudását. Erdély mellett Felvidékről, Kárpátaljáról, és a Vajdaságból is vannak regisztrált diákjaik.

A szociálisan hátrányos helyzetű tanulóknak is nyújtanak segítséget, azzal hogy az MCC megtéríti a program részvételből fakadó utazási költségeket.

forrás: MCC

Idén induló kurzusok

A január 31-én záruló mostani felvételi időszak során a jelentkező tanulók az érdeklődési körüknek megfelelően, a következő nyolchetes e-learning kurzusok közül választhatnak:

  • Közgazdaságtan
  • Nemzetközi kapcsolatok
  • Modern kori történelem
  • Társadalmi tanulmányok
  • Pszichológia
  • Jog
  • Íráskészség
  • Academic Writing (EN)
  • Irodalom másképp

A képzések online zajlanak, de havi egyszer szerveznek személyes készségfejlesztő műhelyeket is. A tematikus foglalkozásokon elismert szakértők tartanak előadást, és tréninget a fiataloknak. Az úgynevezett “KáPé” szombatokat a járványhelyzet miatt, idén azonban az online térben tartják meg.

A most induló képzésekről pontosabb felvilágosítást Wittmann Zsolt, a Középiskolás Program megbízott igazgatója kedden, az MCC hivatalos Facebook oldalán ad. Az esemény 16:00-kor kezdődik, és a gombra kattintva tekinthető meg.

Az idén induló kurzusokra az érdeklődők január 31-ig erre a linkre kattintva tudnak jelentkezni.

Mathias Corvinus Collegium plakátja
Az MCC plakátja // forrás: MCC

Kiemelt kép forrása: MCC