Országos DÖK találkozót szervezett a JNSZDÖK

Országos DÖK találkozót szervezett a JNSZDÖK

Országos DÖK találkozót szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok-Megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK). Az esemény elsődleges célja a tapasztalatcsere, valamint az országos szintű kapcsolatok kialakítása volt.

A március 20-án megtartott találkozón az ország számos településéről, többek között Szombathelyről, Veszprémből, Győrből, Tatáról, Budapestről, Ceglédről, Szolnokról, Karcagról, Debrecenből és Nyíregyházáról jelentkeztek be iskolai-, városi és megyei diákszervezetek képviselői. A résztvevők között több Országos Diáktanács tag is jelen volt.

A beszélgetés szakmai részét, valamint moderálását a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület stratégiai és megyei vezetője, Bálega János biztosította.

Az online térben megrendezett program során valamennyi résztvevőnek lehetőség adatott bemutatni az általa képviselt szervezetet, valamint annak utóbbi tevékenységét. A kezdeti bemutatkozási blokk után a fiatalok közös ötletelésbe kezdtek lehetséges jövőbeli programokról és együttműködésekről.

Veréb Benita Bella a szervező JNSZDÖK elnöke az eseményről azt mondta,

“elképesztő, hogy az első találkozás ellenére mennyire azonosulni tudtak a résztvevők, a jövőben remélem a többi találkozó is meg tud valósulni és legalább ennyire produktív lesz, mint a mostani.”

A találkozó végén ugyanis a képviselők megegyeztek abban, hogy további közös beszélgetéseket szerveznek majd. A legközelebbi hasonló esemény Országos Diákönkormányzati Fórum névvel a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat szervezésében valósul majd meg.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: pexels.com