Ismét megrendezték az Országos Diákfórumot

Ismét megrendezték az Országos Diákfórumot

Ismét megrendezték az Országos Diákfórumot, amelyen az ország minden pontjáról képviselték magukat ifjúsági vezetők, valamint felnőtt ifjúság segítők.

Ez alkalommal a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat (CIÖK) volt az esemény házigazdája. A fórum elsődleges célja, a múltkori találkozóhoz hasonlóan a tapasztalatcsere, valamint az országos szintű kapcsolatok elmélyítése volt.

A mostani április 17-ei eseményen kiemelt téma volt a koronavírus hatásai, valamint a pandémia adta lehetőségek kihasználása. Az online térben megrendezett program során valamennyi résztvevőnek lehetőség adatott bemutatni az általa képviselt szervezetnek éves programtervezetét, ezzel egymást kisegítve, alternatívákat találva a rendkívüli helyzetben. 

Az eseményen szó esett arról is, hogy a különböző ifjúsági szervezetek hogyan tartják fenn a fiatalok érdeklődését a szervezeten belül és azon túl. A résztvevők elmondása szerint a diákok aktivitása és jelenléte változó. A járványhelyzet helyenként lemorzsolódáshoz vezetett, míg máshol bővüléssel járt. Ezeket a mozgásokat a motiváció vesztés és a közösségi élmény hiánya befolyásolta negatív vagy pozitív irányba.

Kitekintettek arra is, hogy a jövőben milyen programokat tudnának közösen megvalósítani, illetve hogy hogyan tarthatnák fent ezt a kapcsolatot a szervezetek között hosszabb távon.

Az ifjúsági találkozó-sorozat tovább folytatódik. A legközelebbi Országos Diákfórum a Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat szervezésében, májusban valósul meg, várhatóan online keretek között.

A kiemelt kép illusztráció.