Impresszum

Impresszum

Az Országos Diáktájékoztatásról

Az Országos Diáktájékoztatás Magyarország vezető diák-érdekképviseleti hírportála, amelyet maguk diákképviselők szerkesztenek.

Célunk, hogy minél jobban tájékoztassuk a diákságot az őket érintő ügyekről, kérdésekről. Ezenkívül részt veszünk a diákok és az őket képviselő diáktársaik közti kapcsolatok kiépítésében. Szerkesztőségünk tagjai a tanulói érdek-, és jogképviselet minden színteréről érkeztek, néhányan diákönkormányzati elnökök, tankerületi diákönkormányzati tanács elnökök, illetve az Országos Diáktanács tagjai.

Oldalunkon az aktuális diákhíreken túl leírások találhatóak a magyar közoktatás tanulói érdek-, és jogképviseleti rendszeréről, a diákönkormányzatok és egyéb diáktestületek működéséről.

Az oldal tulajdonosa és felelős kiadója: Hutter Róbert (info@diaktajekoztatas.hu)

Szerkesztőségünk tagjai

Főszerkesztő: Hutter Róbert

Hutter Róbert három évet dolgozott diákönkormányzati elnökként, jelenleg diákönkormányzati jegyző, illetve két éve a Közép – Budai Tankerületi Központ Diákönkormányzati Tanácsának vezetője, egy éve pedig az Országos Diáktanács budapesti póttagja. Ezek után 2020. februárjában, Székesfehérváron részt vett az Országos Diákparlamenten, ahol szerkesztőbizottsági tagként jelentős szerepet játszott az elfogadott 46 javaslati pont megfogalmazásában.

Elérhetősége: hutter.robert@diaktajekoztatas.hu

Főszerkesztő-helyettes: Boncsarovszky Péter

Boncsarovszky Péter három éve diákönkormányzati elnök, a győri Városi Diákfórum tagja, két évet dolgozott a szervezet jegyzőjeként és 2020. szeptember 24-e óta már elnökként tevékenykedik. Ezenkívül egy éve a Győri Tankerületi Központ Tankerületi Tanácsának diákképviselője, valamint az Országos Diáktanács Győr-Moson-Sopron megyei képviselője. További eredménye, hogy a 2020. évi Országos Diákparlamenten szerkesztőbizottsági tagnak választották meg, ahol sokat járult hozzá a bizottság kemény, kitartó és sikeres munkájához. Ezt követően 2020 áprilisában meghívást kapott a Nemzeti Ifjúsági Tanácstól, a NIT diákönkormányzatokért felelős munkacsoport munkájában való részvételéhez.

Elérhetősége: boncsarovszky.peter@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Bangha Benjámin

Bangha Benjámin 2018 szeptembere óta a győri Városi Diákfórum tagja, 2020 októbere óta pedig a Győr 750 jubileumi projekt lebonyolításáért felelős elnökségi biztosa. 2020. október 22-től pedig az iskolai diákönkormányzat munkáját is segíti. 2018 tavaszától aktívan részt vesz helyi, jótékonysági sportesemények sikeres levezénylésében.

Elérhetősége: bangha.benjamin@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Baranyi Balázs

Baranyi Balázs, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ Diákönkormányzati Tanácsának Elnöke és az Országos Diáktanács, Csongrád-Csanád megyei képviselője.

Elérhetősége: baranyi.balazs@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Kelemen Anna

Kelemen Anna négy éven keresztül tevékenykedett Tata Város Diákönkormányzatában, ez idő alatt egy évig diák-alpolgármesteri pozíciót töltött be, majd az azt követő két évben diák-polgármesterként folytatta munkásságát az ifjúsági szervezetben. 2019 őszén választották meg az Országos Diáktanács Komárom-Esztergom megyei képviselőjévé, továbbá 2020 tavasza óta a Nemzeti Ifjúsági Tanács diákökormányzatokért felelős munkacsoport tagja.

Elérhetősége: kelemen.anna@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Kovács Örs

Kovács Örs 2020. február 18. óta a Veszpémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat elnöke. 2020 szeptemberében meghívást kapott a Nemzeti Ifjúsági Tanácstól, a NIT diákönkormányzatokért felelős munkacsoportjába. 2021 januárjától Veszprém legnagyobb online hírportáljának a cikkírója, illetve iskolaújságuk főszerkesztő-helyettese és írói munkacsoport vezetője.

Elérhetősége: kovacs.ors@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Szikszay Ákos

Szikszay Ákos, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója, 4 éve aktív DÖK-tag, az Országos Diáktanács Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselője, a Megyei Diákönkormányzat tagja és Nyíregyháza Városi Diákönkormányzatának diák-alpolgármestere.

Elérhetősége: szikszay.akos@diaktajekoztatas.hu

Jelentkezés a szerkesztőségbe

Ha érdekel az újságírás, és szívesen segítenél nekünk a tartalomgyártásban, jelentkezz szerkesztőnek! Az Országos Diáktájékoztatás csapata az év minden napján nyitott további szerkesztőségi tagok jelentkezésére!

Jelentkezés feltételei:

 • aktív tanulói jogstátusz a köznevelésben,
 • tapasztalat az iskolai diákönkormányzatok, települési, vagy megyei diákszervezetek világában,
 • motiváció és jókedv.

A jelentkezésnél előnyt jelent:

 • vezetői tapasztalat iskolai diákönkormányzat, települési, vagy megyei diákszervezetek világában,
 • tapasztalat iskolaújság szerkesztésében,
 • képviselői tapasztalat a tankerületi diákönkormányzati tanácsnál, Megyei Diákparlamenten, Országos Diákparlamenten, vagy az Országos Diáktanácsnál.

Jelentkezési űrlap

Az Országos Diáktájékoztatás szerkesztőségébe az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni:

  Teljes név
  Email cím
  Életkor
  Osztály
  Település
  Bemutatkozás

  Az űrlap beküldésével Ön elfogadja a diaktajekoztatas.hu adatkezelési irányelveit.