Impresszum

Impresszum

Az Országos Diáktájékoztatásról

Az Országos Diáktájékoztatás Magyarország vezető diák-érdekképviseleti hírportála, amelyet maguk diákképviselők szerkesztenek.

Célunk, hogy minél jobban tájékoztassuk a diákságot az őket érintő ügyekről, kérdésekről. Ezenkívül részt veszünk a diákok és az őket képviselő diáktársaik közti kapcsolatok kiépítésében. Szerkesztőségünk tagjai a tanulói érdek-, és jogképviselet minden színteréről érkeztek, néhányan diákönkormányzati elnökök, tankerületi diákönkormányzati tanács elnökök, illetve az Országos Diáktanács tagjai.

Oldalunkon az aktuális diákhíreken túl leírások találhatóak a magyar közoktatás tanulói érdek-, és jogképviseleti rendszeréről, a diákönkormányzatok és egyéb diáktestületek működéséről.

Az oldal tulajdonosa: Országos Diáktájékoztatás Egyesület (ODE) (egyesulet@diaktajekoztatas.hu)
Az oldal felelős kiadója: ODE elnöke (elnok@diaktajekoztatas.hu)
Az oldalon megjelenő tartalmakért felel: Csik Balázs Benedek főszerkesztő (csik.balazs@diaktajekoztatas.hu)

Grafikai munkák: Gaján Petra

Szerkesztőségünk tagjai

Főszerkesztő: Csik Balázs Benedek

Balázs 2023. 09. 22-től a Diáktájékoztatás főszerkesztője. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem elsőéves joghallgatója, az V. és VI. NIT Közéleti Mentorprogramjának résztvevője. A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt VeszprémGeneration program és a veszprémi Hangadó projekt résztvevője. Volt ODT (pót)tag. A Veszprémi Diák és Ifjúsági Önkormányzat volt alelnöke és az Országos Diáktájékoztatás Egyesület alapító tagja. A Fiatalok Batthyány Körének tagja.

Elérhetősége: csik.balazs@diaktajekoztatas.hu

LinkedIn: @csikbalazs

Főszerkesző-helyettes: Pintér Ambrus

Pintér Ambrus 2022 nyara óta a Diáktájékoztatás szerkesztője és médiása, 2024 óta főszerkesztő-helyettese. A Révai DÖK vezetőségének oszlopos tagja, a 2024-es ODP Győr-Moson-Sopron Vármegyei küldöttje és a Révai Miklós Gimnázium diákja.

Elérhetősége: pinter.ambrus@diaktajekoztatas.hu

Tiszteletbeli főszerkesztő: Hutter Róbert

Hutter Róbert jelenleg a Német Felsőoktatási Csereszolgálat ösztöndíjasaként Németországban tanul. Korábban két évig a Diáktájékoztatás főszerkesztője volt. Középiskolában három évet dolgozott diákönkormányzati elnökként, illetve három évig volt a Közép–Budai Tankerületi Központ Diákönkormányzati Tanácsának vezetője, és az Országos Diáktanács budapesti póttagja. 2020 februárjában, Székesfehérváron részt vett az Országos Diákparlamenten, ahol szerkesztőbizottsági tagként jelentős szerepet játszott az elfogadott 46 javaslati pont megfogalmazásában.

Elérhetősége: hutter.robert@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Folkmann-Papp Petra

Folkmann-Papp Petra jelenleg a Pécsi Tudományegyetem joghallgatója, és a Sonntagsblatt német nyelvű újság vendégszerzője. Középiskolai tanulmányai alatt Petra két évig a nagy múltú Ein-Stein nevű iskolaújság (Tolnai Lajos Gimnázium) főszerkesztője volt.

Elérhetősége: folkmann.papp.petra@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Furák Csenge

Furák Csenge többek között a kulturális cikkek megjelenéséért felelős egyik szerkesztő. Jelenleg Károli Gáspár Református Egyetem első éves jogászhallgatója, korábban 4 évig a Selye János Egészségügyi Szakgimnáziumban tanult, ahol a diákönkormányzatának tagja volt, és aktívan képviselte a diáktársait.

Elérhetősége: furak.csenge@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Kovács Örs

Kovács Örs két éve a Veszpémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat elnöke. 2020 szeptemberében meghívást kapott a Nemzeti Ifjúsági Tanácstól, a NIT diákönkormányzatokért felelős munkacsoportjába. 2021 januárjától Veszprém legnagyobb online hírportáljának a cikkírója, illetve iskolaújságuk főszerkesztő-helyettese és írói munkacsoport vezetője.

Elérhetősége: kovacs.ors@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Csüri Bence Ferenc

Csüri Bence Ferenc a Székesfehérvári Diáktanács volt elnöke. 2022 óta az Országos Diáktanács Fejér vármegyei tagja és a 2023/2024-es Országos Diákparlament Fejér vármegyei delegáltja. A Nemzeti Ifjúsági Tanács Közéleti Mentorprogramjának IV. és V. évadában is részt vett. Hivatásként tekint a diák-érdekképviseletre és mindig próbál kiállni diáktársaiért.

Elérhetősége: csuri.bence@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Lehota András Péter

Lehota András Péter a Batthyány Lajos Gimnázium tanulója, iskolájának DÖK elnöke.
A Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Tanácsának állandó tagja. Az Országos Diáktanács (ODT) Zala Vármegyei tagja. 2024 februárjától szerkesztőségünk tagja.

Elérhetősége: lehota.andras@diaktajekoztatas.hu

Médiás: Horváth Helka

Horváth Helka 2024 januárjától a Diáktájékoztatás médiás csapatát erősíti. Győrben a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnáziumban lelkes tizedikes diák. Szeretné, hogy jobb legyen a közösség, mind az osztályon belül, mind az iskolában. Évek óta DÖK-ös, a Péterfy DÖK instagram aktív kezelője, az osztályának instagramját részben vezeti, valamint szívesen csinál plakátokat.

Elérhetősége: horvath.helka@diaktajekoztatas.hu

Médiás: Mészáros Réka

Mészáros Réka 2024 januárjában csatlakozott a Diáktájékoztatáshoz, a közösségi oldalakon megjelent posztok kinézetéért felelős, másfél éve a Győri LEO Klub tagja és fél éve vezető designere.

Elérhetősége: meszaros.reka@diaktajekoztatas.hu

Fotós: Stekler Bendegúz

Tárhelyszolgáltató

Nethely Kft.