Impresszum

Impresszum

Az Országos Diáktájékoztatásról

Az Országos Diáktájékoztatás Magyarország vezető diák-érdekképviseleti hírportála, amelyet maguk diákképviselők szerkesztenek.

Célunk, hogy minél jobban tájékoztassuk a diákságot az őket érintő ügyekről, kérdésekről. Ezenkívül részt veszünk a diákok és az őket képviselő diáktársaik közti kapcsolatok kiépítésében. Szerkesztőségünk tagjai a tanulói érdek-, és jogképviselet minden színteréről érkeztek, néhányan diákönkormányzati elnökök, tankerületi diákönkormányzati tanács elnökök, illetve az Országos Diáktanács tagjai.

Oldalunkon az aktuális diákhíreken túl leírások találhatóak a magyar közoktatás tanulói érdek-, és jogképviseleti rendszeréről, a diákönkormányzatok és egyéb diáktestületek működéséről.

Az oldal tulajdonosa: Országos Diáktájékoztatás Egyesület (ODE) (egyesulet@diaktajekoztatas.hu)
Az oldal felelős kiadója: Boncsarovszky Péter – az ODE elnöke (elnok@diaktajekoztatas.hu)

Szerkesztőségünk tagjai

Főszerkesztő: Csik Balázs Benedek

Balázs 2023. 09. 22-től a Diáktájékoztatás főszerkesztője. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem elsőéves joghallgatója, az V. NIT Közéleti Mentorprogramjának résztvevője. A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt VeszprémGeneration program és a veszprémi Hangadó projekt résztvevője. Volt ODT (pót)tag. A Veszprémi Diák és Ifjúsági Önkormányzat volt alelnöke és az Országos Diáktájékoztatás Egyesület alapító tagja.

Elérhetősége: csik.balazs@diaktajekoztatas.hu

LinkedIn: @csikbalazs

Főszerkesző-helyettes: Kelemen Anna

Kelemen Anna az oldal főszerkesztő-helyettese, az oldalt fenntartó Országos Diáktájékoztatás Egyesület (ODE) alelnöke, a Nemzeti Ifjúsági Tanács belföldi programokért felelős önkéntese. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem első éves államtudomány szakos hallgatója. Korábban négy éven keresztül tevékenykedett Tata Város Diákönkormányzatában, egy évig diák-alpolgármesteri pozíciót töltött be, majd az azt követő két évben diák-polgármesterként folytatta munkásságát az ifjúsági szervezetben. 2019 – 2022 között az Országos Diáktanács Komárom-Esztergom megyei képviselője, továbbá a Nemzeti Ifjúsági Tanács diákökormányzatokért felelős munkacsoportjának tagja volt.

Elérhetősége: kelemen.anna@diaktajekoztatas.hu

LinkedIN: link

Tiszteletbeli főszerkesztő: Hutter Róbert

Hutter Róbert jelenleg a Német Felsőoktatási Csereszolgálat ösztöndíjasaként Németországban tanul. Korábban két évig a Diáktájékoztatás főszerkesztője volt. Középiskolában három évet dolgozott diákönkormányzati elnökként, illetve három évig volt a Közép–Budai Tankerületi Központ Diákönkormányzati Tanácsának vezetője, és az Országos Diáktanács budapesti póttagja. 2020 februárjában, Székesfehérváron részt vett az Országos Diákparlamenten, ahol szerkesztőbizottsági tagként jelentős szerepet játszott az elfogadott 46 javaslati pont megfogalmazásában.

Elérhetősége: hutter.robert@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Boncsarovszky Péter

Boncsarovszky Péter az oldal korábbi főszerkesztője, az oldalt fenntartó Országos Diáktájékoztatás Egyesület (ODE) elnöke és egyéni vállalkozó PR kommunikációban. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem első éves jogászhallgatója. A Nemzeti Ifjúsági Tanács ifjúságszakmai gyakornokaként, valamint a PRIME projekt kommunikációs asszisztenseként 2022. szeptemberétől 2023. február végéig dolgozott. Korábban 3 éven keresztül vezette a Révai Miklós Gimnázium diákönkormányzatát Győrben, 1 éven keresztül elnökként vezette a győri Városi Diákfórumot, korábban 2 évig pedig a szervezet jegyzője volt. Tagja volt az Országos Diáktanácsnak, az Országos Diákparlament (ODP) Győr-Moson-Sopron megyei delegáltjainak, az ODP Szerkesztőbizottságának, valamint a Győri Tankerületi Központ Tankerületi Tanácsának. A NIT diákönkormányzatokkal és nemzetközi ügyekkel foglalkozó munkacsoportjának is tagja volt korábban.

Elérhetősége: boncsarovszky.peter@diaktajekoztatas.hu

LinkedIN: @peterboncsarovszky

Szerkesztő: Bangha Benjámin

Bangha Benjámin az oldal szerkesztője, az oldalt fenntartó Országos Diáktájékoztatás Egyesület (ODE) alapító tagja,  2018 szeptembere óta a győri Városi Diákfórum tagja, 2020 októbere és 2021 szeptembere között, a Városi Diákfórum Győr 750 jubileumi projekt lebonyolításáért felelős elnökségi biztosa volt. 2020. október 22-től az iskolai diákönkormányzatának tagja. 2021. szeptember 23-val a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szólj Bele! projekt Nyugat-dunántúli régiós nagykövete. 2021. november 22-től az EMBERsÉg Diáksport Egyesület elnökségi tagja. 
 

Elérhetősége: bangha.benjamin@diaktajekoztatas.hu

LinkedIN: link

Szerkesztő: Folkmann-Papp Petra

Folkmann-Papp Petra jelenleg a Pécsi Tudományegyetem joghallgatója, és a Sonntagsblatt német nyelvű újság vendégszerzője. Középiskolai tanulmányai alatt Petra két évig a nagy múltú Ein-Stein nevű iskolaújság (Tolnai Lajos Gimnázium) főszerkesztője volt.

Elérhetősége: folkmann.papp.petra@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Furák Csenge

Furák Csenge többek között a kulturális cikkek megjelenéséért felelős egyik szerkesztő. Jelenleg Károli Gáspár Református Egyetem első éves jogászhallgatója, korábban 4 évig a Selye János Egészségügyi Szakgimnáziumban tanult, ahol a diákönkormányzatának tagja volt, és aktívan képviselte a diáktársait.

Elérhetősége: furak.csenge@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Kovács Örs

Kovács Örs két éve a Veszpémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat elnöke. 2020 szeptemberében meghívást kapott a Nemzeti Ifjúsági Tanácstól, a NIT diákönkormányzatokért felelős munkacsoportjába. 2021 januárjától Veszprém legnagyobb online hírportáljának a cikkírója, illetve iskolaújságuk főszerkesztő-helyettese és írói munkacsoport vezetője.

Elérhetősége: kovacs.ors@diaktajekoztatas.hu

Szerkesztő: Pintér Ambrus

Pintér Ambrus egy éve a győri Révai Miklós Gimnázium diákönkormányzatának aktív tagja, ahol a DÖK médiatartalmaiért felelős. Korábban másfél évig az iskolaújság szerkesztőjeként tevékenykedett.

Elérhetősége: pinter.ambrus@diaktajekoztatas.hu

Jelentkezés a szerkesztőségbe

Ha érdekel az újságírás, és szívesen segítenél nekünk a tartalomgyártásban, jelentkezz szerkesztőnek! Az Országos Diáktájékoztatás csapata az év minden napján nyitott további szerkesztőségi tagok jelentkezésére!

Jelentkezés feltételei:

 • aktív tanulói jogstátusz a köznevelésben,
 • tapasztalat az iskolai diákönkormányzatok, települési, vagy megyei diákszervezetek világában,
 • motiváció és jókedv.

A jelentkezésnél előnyt jelent:

 • vezetői tapasztalat iskolai diákönkormányzat, települési, vagy megyei diákszervezetek világában,
 • tapasztalat iskolaújság szerkesztésében,
 • képviselői tapasztalat a tankerületi diákönkormányzati tanácsnál, Megyei Diákparlamenten, Országos Diákparlamenten, vagy az Országos Diáktanácsnál.

Jelentkezési űrlap

Az Országos Diáktájékoztatás szerkesztőségébe az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni:

  Teljes név
  Email cím
  Életkor
  Osztály
  Település
  Bemutatkozás

  Az űrlap beküldésével Ön elfogadja a diaktajekoztatas.hu adatkezelési irányelveit.