Idén online tartják az Educatio Kiállítást

Idén online tartják az Educatio Kiállítást

Idén rendhagyó módon, online tartják az Educatio oktatási szakkiállítást. A rendezvényen az érdeklődők egy helyen megismerkedhetnek közel 100 hazai és külföldi felsőoktatási intézménnyel, nyelviskolával, szak- és duális képzésekkel, illetve a legújabb oktatási fejlesztésekkel!

A korábbi évektől eltérően, online formában, 3 napon keresztül várja az Educatio Online Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a középiskolás diákokat, felsőoktatási hallgatókat és szülőket.

Az eseményen a látogatók választ kaphatnak a felsőoktatással kapcsolatos kérdéseikre. A beszélgetések és az előadások során hallgatók és oktatók adják át a legfontosabb tudnivalókat a képzésekről, szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, s a tanulmányokat követő jövőképről is.

A virtuális kiállítást 2021. január 21. és 23. között rendezik meg: csütörtökön, pénteken és szombaton ugyanazokkal az előadásokkal, valamint kiállítókkal. A résztvevőknek lehetőségük lesz a napok mellett, a délelőtti és a délutáni etapok közül is választani. A középiskolás tanulók igényelhetnek igazolást is, abban az esetben, ha az időpont ütközik a digitális tanóráikkal.

A rendezvény során kiállított igazolást az iskolák kötelesek elfogadni, és ennek következményeként a tanulók mulasztását igazoltnak tekinteni. Erről határoz a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. § (2) e) pontja, amely kimondja, hogy

“az általános iskola 7-8. évfolyamos, valamint a középfokú iskola 10-12. évfolyamos tanulója – tanítási évenként legfeljebb két alkalommal – pályaválasztási célú rendezvényen vesz részt vagy pályaválasztási céllal marad távol, feltéve, ha a részvételt a szervező intézmény által kiállított igazolással igazolja.”

– 20/2012. (VIII. 31.) EMMI 51. § (2) e) pont

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt lehet megtenni.

Az eseménnyel kapcsolatos további információ az Educatio Online Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás hivatalos oldalán, itt található.

Kiemelt kép forrása: educatioexpo.hu / Archív felvétel