Most is személyes lesz az EDUCATIO kiállítás

Most is személyes lesz az EDUCATIO kiállítás

2023-ban ismét megrendezésre kerül az EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A rendezvényen az érdeklődők egy helyen megismerkedhetnek meg közel 100 hazai és külföldi felsőoktatási intézménnyel, nyelviskolával, szak- és duális képzésekkel, illetve a legújabb oktatási fejlesztésekkel! A rendezvény népszerűségét és sikerét mi sem igazolná jobban, mint az, hogy az idei kiállítás már a 23. rendezvény.

Az esemény célja: választ adni a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.

Az esemény segítséget ad a látogatóknak a pályaválasztás tekintetében,valamint választ kaphatnak a felsőoktatással kapcsolatos kérdéseikre. A beszélgetések és az előadások során főként egyetemi hallgatók, bizonyos helyenként nagy szaktudású oktatók adják át a legfontosabb tudnivalókat a képzésekről, szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, és a tanulmányokat követő jövőképről is.

A kiállítást 2023. január 12. és 14. között rendezik Budapesten: csütörtökön, pénteken és szombaton. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt tudnak megtenni.

A résztvevőknek lehetőségük lesz a napok mellett, a délelőtti és a délutáni etapok közül is választani. A középiskolás tanulók igényelhetnek igazolást is, amelyet a rendezvény során állítanak ki.

A rendezvény során kiállított igazolást az iskolák kötelesek elfogadni, így  a tanulók mulasztását igazoltnak tekinteni.

Erről határoz a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. § (2) e) pontja, amely kimondja, hogy

“az általános iskola 7-8. évfolyamos, valamint a középfokú iskola 10-12. évfolyamos tanulója – tanítási évenként legfeljebb két alkalommal – pályaválasztási célú rendezvényen vesz részt vagy pályaválasztási céllal marad távol, feltéve, ha a részvételt a szervező intézmény által kiállított igazolással igazolja.”

Az eseménnyel kapcsolatos további információkat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás hivatalos oldalán, tudnak kapni.

Az eseményről szerkesztőségünk beszámolóval is fog jelentkezni.

Kiemelt kép forrása: educatioexpo.hu