Elérhető a kétlépcsős hitelesítés a KRÉTA-ban

Elérhető a kétlépcsős hitelesítés a KRÉTA-ban

Elérhetővé vált a KRÉTA-n (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) belül mindenki számára a kétlépcsős azonosítás, amivel az adatvédelem is új szintre lépett.

A Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkárságát is megkerestük és kérdésünkre a következőt válaszolták:

“A kétfaktoros hitelesítés lehetősége valamennyi köznevelési és szakképzési intézmény valamennyi pedagógusa, diákja és a szülők, gondviselők számára is elérhető, használata azonban nem kötelező. A fejlesztést éppen azért valósítottuk meg, hogy visszaszorítsuk a médiában heckertámadásként megjelenő jogosulatlan belépések számát, melyek szinte kivétel nélkül az egyfaktoros azonosításra és a jelszavak nem biztonságos kezelésére vezethetőek vissza. Vizsgálni fogjuk, hogy a fejlesztésnek milyen hatása lesz, az esetleges további intézkedésekről ennek fényében születhet döntés.”

Csomor Boldizsár, az Országos Diáktanács Győr-Moson-Sopron vármegyei képviselője is elmondta, hogy örül a fejlesztésnek és bízik abban, hogy minél több felhasználó aktiválni fogja ezt a funkciót.

A Diáktájékoztatás Szerkesztősége nevében is arra bíztatunk Mindenkit, hogy használja ki ezt a plusz funkciót, hiszen adataink védelme kiemelten fontos.

Kiemelt kép forrása: canva.com