Erről kár lett volna lemaradni...Educatio 2024

Erről kár lett volna lemaradni...Educatio 2024

Az évek óta nagysikerű Educatio még egy lépcsőfokkal feljebb lépett, hisz a kiállítás idén először 60 ezres látogatószámmal dicsekedhet. Emellett a folyamatosan bővülő, immáron 24.-szer megrendezett esemény, a diákok egyik legmegbízhatóbb támpontja, ha továbbtanulási kérdésekről van szó. 

A sok éve híres Educatio az elmúlt évekhez hasonlóan a Hungexpoban került megrendezésre. A show sokszínű elemekkel nyitott az érdeklődők felé: előadásoktól a néptáncos bemutatón át egészen pónilovakig. Mindenki megtalálhatta a számára érdekes programokat és standokat. Habár az éves vászontáska és tolladagot is megkaphattuk, de emellett hasznos információkkal is gazdagodhattunk az érdeklődésünk középpontjában álló egyetemekkel kapcsolatban. Így például az idén új érettségi rendszernek nekivágó diákok is egy fokkal magabiztosabban folytathatják a felkészülést, hiszen minden felmerülő kérdésükre itt választ kaphattak.

A szervezők legnagyobb örömére, ezen a széles palettán szinte az összes magyar felsőoktatási intézménnyel találkozhattunk. A rendezvény így közel 150 kiállító kínálatával büszkélkedhetett. Emellett az új felvételi pontszámításról is lehetett kérdezősködni az Oktatási Hivatal, vagy éppen a Felvi.hu standjainál.

A magyar felsőoktatáson túl sok-sok külföldi egyetem, intézet szerepeltette magát, akik tárt karokkal várták szintén az itt érdeklődő diákokat. A munkaerőpiacot pásztázva is jó kitekintési lehetőséget nyújt a rendezvény, mivel a megnövekedett érdeklődéssel egyre több a továbbtanulás melletti munkavállalás lehetőségét biztosító cég.

Reméljük ti is voltatok az Education és sok hasznos információval gazdagodtatok, ami segíteni fog titeket a jövőben.

Fotó: MTI/Illyés Tibor