Az általános iskolák április 7-ig digitális oktatásra állnak át

Az általános iskolák április 7-ig digitális oktatásra állnak át

Az Operatív Törzs és a járványügyi szakértők javaslatára a kormány a megemelkedett tendenciák, és a járvány agresszív és a korábbiaknál gyorsabb terjedése miatt két hétig, a tavalyi évhez hasonlóan, szigorú korlátozásokat vezet be március 22-ig. – jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

“Csak a kontaktusszámok és a  találkozások radikális csökkentése vezethet eredményre.”

– mondta Gulyás Gergely.

A szakemberek véleménye szerint, a harmadik hullám a kettő korábbinál is egyre gyorsabban terjed. Az általános iskolákban és óvodákban is ideiglenesen tantermen kívüli digitális munkarendet rendeltek el április 7-ig, a tavaszi szünet végéig. A középiskolákban és az egyetemeken változatlanul, online folyik az oktatás.

“A digitális oktatás  részleteit az EMMI köznevelésért felelős államtitkársága dolgozza ki és teszi közzé”

– tette hozzá a miniszter.

Gulyás Gergely ismertette, az üzletek nyitvatartását kéthetes periódusra korlátozzák március 8-tól 22-ig. Ennek értelmében csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, drogériák és benzinkutak maradhatnak nyitva. A magánegészségügy továbbra is működhet.

Az új korlátozások további eleme, hogy március 22-ig bezárják a konditermeket, azonban a parkok arborétumok továbbra is nyitva maradhatnak. A bértámogatásokat kiterjesztik azokra a szektorokra is, amelyeknek most be kell zárniuk.

 

 

Március 8-tól kezdve kötelező maszkot viselni szabadtéren az ország teljes területén, tehát mindenhol.

 

A miniszter kiemelte, a szigorítások oka, hogy csökkenteni kell az emberek közötti kontaktusok számát. A kéthetes zárás várhatóan ebben komoly eredményeket hoz majd. Ezalatt a védőoltások beadásával is gyorsan tud haladni az egészségügy, melynek hatékonysága a járvány eredményesebb megfékezését is szolgálja. A nyitás a mostani tervek szerint ütemezetten, március 22-én indul.

 

A köznevelést érintő további információkkal kapcsolatban várhatóan holnap reggel jelentkezünk, amint elérhetővé válik az általános iskolások körében bevezetett digitális munkarend részletei.

A cikk alapját adó kormányinfó a kormány hivatalos Facebook oldalán, itt tekinthető meg.

Kiemelt kép forrása: canva.com